Afspraak maken? Bel 0575-522389 OF STUUR ONS EEN EMAIL

Wat is 'Mama & Kind Fit'?

'Mama & Kind Fit' is een complete lichaams-workout voor moeders en hun kindjes, waarbij uithoudingsvermogen, flexibiliteit en spierkracht worden getraind. In groepsverband trainen maximaal 10 moeders samen met hun kindje. Het grote voordeel van 'Mama & Kind Fit' is dat er geen oppas geregeld hoeft te worden, omdat uw kindje deel uitmaakt van de oefeningen, anders dan bij de traditionele workouts voor mama’s. Uw kindje wordt daarbij gedragen in een ergonomische draagzak of een geweven draagdoek (oudere kinderen). Dit stimuleert de hechting tussen u beiden.

Behalve trainen op een verantwoorde manier en het stimuleren van de hechting, heeft 'Mama & Kind Fit' nog veel meer voordelen:

 • Een complete lichaams-workout
 • Het bevorderen van een gezond lichaam
 • Het opdoen van kennis over (medische) klachten in de lage rug, het bekken en de bekkenbodem
 • Het reduceren en/of voorkomen klachten in lage rug/bekken en/of bekkenbodem
 • Leren hoe u buikdrukverhoging goed kunt opvangen, met aandacht voor de juiste til- en perstechniek
 • Leren hoe u uw pasgeboren kindje op een fijne, veilige en gezonde manier kunt dragen
 • Tips en trucs om de ontwikkeling van uw kindje te stimuleren
 • En, vooral niet te vergeten: het ontmoeten van andere mama’s met kinderen, in een ontspannen en gezellige sfeer.

Veilig dragen

Veiligheid is zonder twijfel het allerbelangrijkste als het gaat om het dragen van een baby. Dit geldt helemaal tijdens het 'Mama & Kind Fit'-programma. Fijn en veilig dragen betekent dat het kindje gedragen wordt in een drager die ervoor zorgt dat de beentjes van knie tot knie ondersteund worden, in een ‘M’-positie met de knieën hoger dan de billen, en kijkend naar mama. Er zijn ergonomische dragers van allerlei merken, zoals Manduca, Tula, Ergobaby, Emaibaby, Hoppediz en Marsupi. Hebt u er zelf geen, dan kunt u tijdens de les verschillende dragers gratis uitproberen.

Voor wie

Voor moeders vanaf 6 weken na de bevalling en hun kindjes. Later beginnen mag natuurlijk ook. Een intake zal plaatsvinden voor de eerste les door het invullen van een intakeformulier. Dit wordt digitaal toegezonden en moet uiterlijk één week voor aanvang worden geretourneerd. Indien er bijzonderheden zijn, kan er een individuele afspraak worden gemaakt. Dit kan zowel telefonisch als op de praktijk. 

Bent u in blijde verwachting en wilt u graag op een verantwoorde manier bewegen en fit blijven, dan bieden wij ZwangerFit

Lesinformatie

De lessen zijn opgebouwd uit twee delen. Er wordt begonnen met een actief gedeelte van 30-45 minuten, met als vaste onderdelen de warming-up, conditietraining, spierversterkende oefeningen (krachttraining) en de cooling-down. Daarnaast wordt aandacht besteed aan een stukje theorie over en training van de bekkenbodemspieren.

De bekkenbodem bestaat uit een groep spieren die als het ware een hangmatje vormen onder het bekken. Door deze spiergroep lopen bij de vrouw drie uitgangen heen: die van de blaas (urethra), de baarmoeder (schede/vagina) en die van de darm (anale kanaal). 

De bekkenbodemspieren hebben drie hoofdfuncties:

 • Het afsluiten van deze uitgangen zodat urine, ontlasting en windjes opgehouden kunnen worden
 • Het openen van deze uitgangen zodat de blaas en darmen zich kunnen ledigen en de schede/vagina toegankelijk wordt bij seksuele gemeenschap en baring
 • En het ondersteunen van de blaas, baarmoeder en endeldarm zodat verzakkingen worden voorkomen.

Aan al deze functies wordt aandacht besteed en er worden specifieke oefeningen aangeleerd. Verder worden er tips en trics gegeven over hoe u de ontwikkeling van uw kindje kunt stimuleren. Denk hierbij aan spelletjes op de rug, op de buik en helpen bij het leren rollen of zitten.

Tijdstip en locatie

De lessen worden elke vrijdag van 10.30 uur tot 11.30 uur gegeven bij Fysiotherapie Meijer, locatie Schoolplein 1 te Warnsveld

Kosten

€ 37,50 per maand.

Inschrijven

Inschrijven voor 'Mama & Kind Fit' kan door op de groene balk 'afspraak maken' te klikken. Bij het veld 'ik heb een vraag' geeft u aan dat u zich wilt inschrijven voor Mama & Kind Fit.

Neem bij vragen gerust contact met ons op!

Machteld Olthof  (Bekkenfysiotherapeut, ZwangerFit-docent)