Afspraak maken? Bel 0575-522389 OF STUUR ONS EEN EMAIL

 

Wat is mindfulness?

Mindfulness is het vermogen om met aandacht in het hier en nu te zijn. Je traint jezelf in het bewuster opmerken van je fysieke en geestelijke sensaties. Waarnemen met een open en nieuwsgierige blik, zonder hier een oordeel aan te verbinden. Dit is vaak vernieuwend ten opzichte van het leven van alledag, waarin we veel op de automatische piloot doen. We merken dan lichaamssignalen nog maar weinig op.

Er is veel onderzoek gedaan naar mindfulness en hieruit blijkt veelvuldig dat mensen die mindfulness beoefenen vermindering van stress en piekeren ervaren, minder kans hebben op stress, angst en somberheid en bovendien meer geluk en tevredenheid ervaren. Ze kunnen beter omgaan met ongemak in het leven.

De beginnerstraining, gebaseerd op de methode van Jon Kabat-Zinn, is wetenschappelijk onderbouwd. Naast praktische oefeningen (aandachtsoefeningen en mindful bewegen), komt ook de theorie van mindfulness aan bod.

De training wordt gegeven door Laura Dijkman, zij is Mindfulness trainster en psychosomatisch fysiotherapeute.

Cursus informatie

Acht wekelijkse lessen op dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Begindatum

Volgt later

Locatie

Fysiotherapie Meijer, locatie Het Horseler 2B, 7232 GB te Warnsveld

Kosten

€ 225,-. Inclusief benodigd materiaal; een kopje thee en toegang tot www.demindfulfysiotherapeut.nl met onderliggende theorie en geleide meditaties.

Aanmelden cursus Mindfulness?

Wilt u zich aanmelden of vrijblijvend meer informatie ontvangen neem gerust contact met ons op of stuur een mail naar Laura!