Afspraak maken? Bel 0575-522389 OF STUUR ONS EEN EMAIL

Wat is schouderfysiotherapie?

Bij de huisarts komen 15 á 25 per 1000 patiënten per jaar met schouderklachten. Maar bij de bevolking bedraagt dit 160 per 1.000 mensen (NHG standaard). Schouderklachten komen dus veel voor. Het schoudergewricht is een van de meest gecompliceerde gewrichten van het lichaam om te onderzoeken en te behandelen vanwege de bouw. Bovendien is de schouder niet één gewricht maar bestaat de schouder uit meer gewrichten en spelen ook de romp en de nek een belangrijke rol bij schouderbewegingen.

Het behandelen van deze patiënten vraagt daarom specifieke kennis en veel ervaring van dit gecompliceerde geheel. Onze praktijk heeft daartoe nauwe samenwerkingsverbanden met de afdeling orthopedie van het Gelre Ziekenhuis en met de orthopeden van het Deventer Ziekenhuis. In deze netwerken worden vernieuwingen en veranderingen met elkaar besproken en gedeeld, samen cursussen gevolgd, zodat de diagnostiek en behandeling optimaal zijn afgesteld op de klachten. 

Het voordeel voor u is dat de schouderspecialisten veel ervaring hebben met de nabehandeling van de meest uiteenlopende schouderoperaties en dat er korte lijnen bestaan met de schouderchirurgen van het ziekenhuis.

Daarnaast zijn onze schouderfysiotherapeuten specialist in het conservatief* behandelen (*niet operatief) en beoordelen van andere pijnklachten van de schouder als gevolg van bijvoorbeeld ongeval, werk, sport en/of houding.

Bij het uitblijven van het resultaat hebben wij korte lijntjes en nauw contact met de specilisten in onder andere het Gelre ziekenhuis en Deventer ziekenhuis, voor beoordeling van de klachten. 

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft!

Gerrit Wansink en Willeke Egberts hebben zich gespecialiseerd in het behandelen van schouderproblematieken.

Lees hier meer over schouderfysiotherapie.