Afspraak maken? Bel 0575-522389 OF STUUR ONS EEN EMAIL

Wat is ZwangerFit?

ZwangerFit is voor vrouwen uit de regio Zutphen, die voor en na de bevalling fit willen blijven. De cursus kent actieve lessen en theorielessen.
De actieve lessen bevatten basiselementen uit de fitness en aerobics. Elke les begint met een warming-up en een lichte conditietraining. Daarna wordt er gewerkt aan de (kracht)training van spieren, met extra aandacht voor houding en stabiliteit om (bekken/bekkenbodem)klachten te voorkomen. De les eindigt met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Er wordt geoefend op leuke, stimulerende muziek. Voor de fitnessoefeningen zijn er zowel apparaten als kleiner oefenmateriaal beschikbaar.

Behalve actieve lessen zijn er ook theorielessen waaraan u kunt deelnemen (niet verplicht). Een van de lessen gaat over de verschillende fasen tijdens de bevalling zelf en de rol die uw partner daarbij kan spelen. Uw partner is in deze les dan ook van harte welkom. De overige lessen worden naar behoefte van de cursisten en bij voldoende belangstelling ingepland.

Voor wie is ZwangerFit?

ZwangerFit is voor zwangere vrouwen én voor vrouwen na de bevalling. Vanaf de 12e week van de zwangerschap is instappen op elk moment mogelijk. Ook vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling kunt u op elk moment beginnen met de lessen, tot 9 maanden na de bevalling.
Na de bevalling vindt vóór de eerste les altijd een individueel intakegesprek plaats. Zwangere vrouwen vullen een intakeformulier in. Een persoonlijk gesprek is echter altijd mogelijk.

NB: Mocht u na de bevalling liever samen met uw kindje aan uw conditie werken, dan kan dat ook. Op onze website bij Mama & Kind Fit vindt u hierover meer.

Waarom zou u ZwangerFit gaan doen?

De ZwangerFit-docent beschikt over speciale deskundigheid op het gebied van zwangerschap, bevalling en de periode erna. Zij zorgt ervoor dat al uw spieren zo lang mogelijk fit en in conditie blijven. Zij kan op tijd bijzonderheden signaleren en u gericht adviseren. Voorop staat dat uw lichaam gericht wordt getraind om de kans op klachten zo klein mogelijk te houden.
Daarnaast bieden de theorielessen volop informatie en advies.

Machteld Olthof is fysiotherapeut, bekkenbodemtherapeut en ZwangerFit-docent. Ze is op de hoogte van de laatste inzichten op het gebied van zwangerschap en bevalling. Ze heeft zelf 3 kinderen, waaronder een tweeling.

Tijdstip & locatie

Iedere woensdagavond van 20.15 tot 21.15 uur
Fysiotherapie Meijer Warnsveld
Schoolplein 1
7231 GN Warnsveld (Gemeente Zutphen)

Kosten & contact

De kosten voor de wekelijkse actieve lessen bedragen € 40 per maand. Er zijn zorgverzekeraars die een deel van de ZwangerFit-kosten vergoeden. Kijk hiervoor in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Voor de (facultatieve) theorielessen wordt een bijdrage van € 10 gevraagd.


Inschrijven

Inschrijven voor ZwangerFit kan hier. Geef bij het veld ‘Ik heb een vraag’ aan dat u zich aanmeldt voor ZwangerFit. U krijgt dan van ons een e-mail ter bevestiging, en een intakeformulier.

Neem bij vragen gerust contact met ons op.

Machteld Olthof (Bekkenfysiotherapeut, ZwangerFit-docent).